Curand se va sfarsi si luna aprilie si din cate am auzit vor urma temperaturi de peste 25 de grade! Asta inseamna ca vom trece direct la garderoba de vara. Si, de asemenea, mai inseamna ca trebuie sa ne ingrijim pielea. In fond, aceasta este ”haina” noastra cea mai de pret si sunt convinsa ca, atunci cand vremea ne va permite, vei dori sa afisezi o piele sanatoasa, fara pete, hidratata si stralucitoare. Iar din acest punct de vedere, alimentatia este primul nostru aliat. In plus, mai am un secret pentru pielea mea pe care urmeaza sa ti-l impartasesc intr-un material viitor. Dar pana atunci iata 5 alimente care te vor ajuta sa te simti bine in pielea ta, in aceasta primavara.
1. Renunta pe cat posibil la zahar! Este unul dintre marii dusmani ai frumusetii pielii. Zaharul distruge colagenul si elastina si favorizeaza aparitia ridurilor si a celulitei. Ai mare grija si cu alimentele care au zahar in compozitie, nu numai cu dulciurile. Unele tipuri de cereale, sosurile, iaurturile cu fructe, sucurile pot contine mult zahar. Incearca variantele cat mai naturale!
2. Imprieteneste-te cu pestele gras, avocado, semintele si nucile! Contin omega 3 si sunt minunate pentru pielea ta.
3. Ghimbirul are efecte extraordinare asupra pielii. Este vasodilatator, stimuleaza circulatia sangelui, iar pielea ta va deveni mai stralucitoare daca vei introduce acest aliment in hrana ta zilnica. Ghimbirul are multe beneficii pentru sanatate si il poti consuma sub orice forma. Poti sa-ti faci ceai, sa-l adaugi in supa, iar cine poate il consuma chiar ca atare.
4. Ai mai auzit lucrul acesta de la mine si, cu siguranta, il vei mai auzi: hidrateaza-te! Poti sa te educi asa incat sa ajungi sa bei 2, 3 litri de apa pe zi. Si daca lucrul asta inca te descurajeaza, pacaleste-te! Pregateste-ti apa in care sa pui felii de castraveti proaspeti, felii de lamaie, fructe de padure cand vor aparea, cuisoare, scortisoara sau orice altceva iti place tie. Te asigur, va functiona!
5. Farfuria ta sa fie ca un curcubeu! Iar cand spun asta ma refer la coloritul legumelor pe care le mananci. Contin foarte multi antioxidanti, care lupta cu radicalii liberi, cei care produc imbatranirea prematura. Vei vedea imediat schimbarea in nivelul tau de energie, dar si in modul cum arata pielea ta.
Eu astfel imi pregatesc pielea pentru zilele calde de primavara si vara. Tu cum procedezi?
6 thoughts on “Din interior spre exterior”
Nici eu nu sunt fan ghimbir, pot spune chiar ca nu il suport. O sa incerc sa il includ in alimentatie, sper sa reusesc pentru ca nu ii contest proprietatile!
Succes! :)
Pe toate le bifez fara niciun efort, mai putin ghimbirul pe care nu am reusit deloc sa il includ in meniu. Ceai nu beau, supa mananc doar cand e foarte frig si de consumat ca atare nici nu se pune problema. Ai vreo alta idee de cum sa il consum? L-ai prezentat asa frumos incat ma oftic ca nu face parte din dieta.
Ghimbirul? Poti sa tai cateva bucati si sa-l pui in apa. Ii da o aroma placuta. Poti sa-l pui in inghetata (ras), in limonada in dulceata sau in sosouri (vezi reteta Vertical Taste- somon teriyaki).
Multumesc frumos, Laura! Ma pun pe experimentat :)
Eu mananc zilnic salata,beau apa insa mananc si inghetata :( nu ii pot rezista.