Zilele trecute am preparat un risotto, surpriza pentru sot. Mie nu imi place in mod deosebit acest fel de mancare, dar sincer mi-a iesit delicios. Cel putin asa spune sotul si tind sa-l cred. Sau poate doar ma incurajeaza ca sa nu-mi pierd increderea complet in acest “dish”. Impart cu tine reteta si daca intetionezi sa o prepari astept pareri. :)
Ingrediente:
2 cani orez
1 cana vin alb
1 cana apa
sare, piper
1 lingurita cardamon
1 lingurita nucsoara
1/2 cana ciuperci
3 linguri ulei cocos
1 fir praz
1 cana parmezan ras
2 linguri ulei cu trufe (optional)
Preparare:
Se pune uleiul de cocos la incins intr-o tigaie incapatoare sau intr-un wok. Se adauga prazul maruntit, orezul, cardamonul, nuscoara, sare si piper dupa gust. Se lasa sa pastrunda putin prazul si orezul trebuie sa intre bine in contact cu uleiul. Se amesteca 7 minute, se adauga vinul si ciupercile marunte. Se amesteca inca 15 minute si treptat mai adaugi apa. Poti sa pui si mai mult vin daca doresti. Orezul este gata in aprox 40 min (trebuie gustat) si se amesteca mai tot timpul. La final se adauga parmezanul si se omogenizeaza bine intreaga compozitie. Poti sa pui mai multe feluri de branza din categoria parmezanului. La final pune ulei de trufe daca este pe gustul tau, eu nu sunt innebunita dupa el! :)
Pofta buna!