Foto: Iustin Surpanelu
Propunerea mea pentru azi? Salata calda de hrisca cu stevie si kale.
Se realizeaza repede, mai ales daca fierbi hrisca cu o seara inainte.
Ingrediente:
500 g hrisca
2 fire ceapa verde
6-7 frunzr kale
5-6 frunze stevie
3 linguri ulei de cocos sau de masline
mix de seminte de in, dovleac si floarea soarelui
1 dovlecel
Preparare:
Se fierbe hrisca cam 20 min. Intre tim speli legumele si verdeata. Pui o tigai pe foc si adaugi uleiul de cocos. Maruntesti ceapa, frunzele de kale si de stevie. Adaugi dovlecelul si le lasi 5-6 min ca sa se patrunda. Pui sare si piper dupa gust. Dupa ce a fiert hrisca o strecori si o amesteci intr-un castron cu legumele din tigaie. Adaugi semintele si o rosie maruntita. Daca simti nevoia pune zeama de lamaie. Pofta buna!
Hrișca este una dintre cele mai bune surse de proteine de calitatea înaltă, ușor digerabile. Este o sursă excelentă de cupru, magneziu, mangan și o sursă bună de zinc, seleniu, fier și potasiu.