Cum vacanta s-a terminat, iata ca m-am reintors in bucatarie. Am tot gatit paste pana acum de tot felul, dar conchiglie pentru prima data. Am ales o reteta foarte usor de realizat in cel mai scurt timp si nu am mai mancat ceva atat de bun de multa vreme. Ingredientele mixate iti rasfata pur si simplu papilele gustative si merita testata. Start gatit!
Ingrediente:
– 500 g iaurt grecesc;
– 150 ml ulei de masline;
– 2 catei de usturoi;
– 500 g mazare (la conserva);
– 60 g muguri de pin;
– 2 lingurite fulgi de chilli;
– 40 g frunze de busuioc proaspat;
– 240 g feta;
– sare si piper
Mod de Preparare:
Pune intr-un blender 350 g mazare, iaurtul, doar 90 ml din uleiul de masline si cei doi catei de usturoi pisati. Amesteca-le bine si apoi toarna compozitia intr-un bol.
Pune pastele la fiert, dar nu le lasa foarte mult pentru ca trebuie sa fie “al dente”. Pana fierb pastele pune intr-o cratita mica restul uleiului de masline si apoi adauga mugurii de pin cu fulgii de chilli. Lasa compozitia pe foc circa 3-4 minute dar amesteca continuu pana cand uleiul devine rosiatic.
Dupa ce pastele au fiert, se strecoara bine si apoi se rastoarna treptat in bol peste sosul din iaurt. Adauga restul de mazarea, uleiul cu mugurii de pin, branza feta si frunzele de busuioc.
Este simplu, nu? Sa imi spui cum ti-au iesit.:)
Pofta mare!
22 thoughts on “Conchiglie cu iaurt, mazare si chilli”
cele mai bune paste ever!!!! Multumesc Laura
buna arata superb si ma bucur ca esti o buna gospodina am sa incerc reteta eu nu sunt o gospodina buna dar cred ca e simplu te pup si mersi de retete pe care ni le trimiti
Mersi pentru reteta, am incercat-o si e f buna! As fi atasat o poza aici dar nu exista optiunea…data viitoare as Pune Mai Putin usturoi( am pus 2 bucati Mari) si Mai Putin chilli( am pus 2 lingurite cam plline :D ) Mai astept is alte retete la fel de usor de gatit si delicioase
Ah, inteleg ce spui. Si eu am pus prea mult usturoi asa ca data viitoare nu as mai pune deloc. :)
Arata asa bine!!!Cu siguranta ca le voi face!
Arata delicios.
http://dianaciobanu.net/2014/10/14/halloween/
Of, iubesc pastele. pacat ca nu ma pricep la gatit :(
Ce conteaza? Ideea este sa incepi de undeva. :)
Buna Laura. Suna minunat si mi-am propus sa incerc si eu vineri seara aceasta reteta :). Spune-mi te rog frumos, din cantitatile tale cate porti ies? Multumesc,
Alexandra.
Eu am facut pentru 4 persoane. Sa imi spui cum au iesit. Daca nu iti place usturoiul sa pui mai putin!
Ador usturoiul! :) Te anunt, desi sunt sigura c-or sa fie foarte bune. Multumesc tare mult.
Foarte bune pastele :) S-au mancat cu mare placere.
Ma bucur ca v-au placut. :)
Sa stii ca a picat la fix aceasta reteta! O voi incerca chiar in aceasta seara.. am cumparat si cartea ta asta vara cand am ajuns in Romania, dar din pacate, timpul nu imi permite sa gatesc decat rar… o voi incerca si iti voi spune pararea mea!
http://www.skyhights.wordpress.com
De-abia astept sa-mi spui cum a iesit! :)
yummmyy!
http://silkrina.wordpress.com/
Miam !!!
Arata delicios!
xoxox
Laura, dar vad in imagini ca tu ai mixat si mazarea iar in text descrii aceasta etapa numai in ceea ce priveste iaurtul si usturoiul …o mixam impreuna cu iaurtul sau o adaugam intreaga ? Multumesc anticipat pentru raspuns
Ai dreptate! Am corectat. Iti multumesc pentru atentionare.:)
buuuun:) si mie imi plac pastele la nebuni si le gatesc in mii de combinatii:)
Trebuie sa incerci reteta asta. Este de vis!